Fieldmarketing,
van online naar offline.

Merchandising, Trainingen, Events, Mysteryshopping, Fieldservice, Fullfillment.

Een kleine greep uit de activiteiten die onder fieldmarketing vallen. Veel bedrijven hebben tegenwoordig de focus op online marketing maar de klant of verkoper op de winkelvloer is net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker.

Website ontwikkelen
Trainingen Fieldmarketing

100% visibility en 100% kennis op de winkelvloer, het kan met fieldmarketing.

Uw doelgroep komt bij u in de winkel, op events, tijdens beurzen, overal zijn er waardevolle contactmomenten. Dit kan visueel zijn maar ook fysiek door middel van een 1 op 1 gesprek tussen klant en verkoper. Er moet dus 100% zichtbaarheid zijn en 100% kennis van uw product of dienst op de winkelvloer. Fieldmarketing activiteiten bieden hier een uitkomst in en dragen bij aan de gehele customer journey.

"75% van alle aankopen wordt nog steeds op de winkelvloer gedaan"

De reden dus om eens goed te kijken naar alle mogelijkheden die fieldmarketing biedt. Hieronder kan je een overzicht vinden van de meest ingezette activiteiten. Zit er iets tussen waarover je meer wilt weten, neem dan gerust eens contact op. Ik vertel je er graag alles over.

Winkelbezoeken Fieldmarketing

Activiteiten

Product Training

Een nieuw product, dienst of propositie op de planning en wil je alle verkoopkanalen in 1x benaderen? Zet dan een poule van ervaren trainers in die in een kort tijdsbestek alle betrokken kunnen opleiden. Dit kan 1 op 1 zijn, groepstrainingen, online, op afspraak, alles is mogelijk. Vertel mij jouw plan, wensen en ik kan een plan van aanpak voor je maken. 

Merchandising

Binnen 24 uur bij 500 winkels jouw POS materialen zoals displays of andere uitingen hebben hangen? Onmogelijk denk je? Alles behalve dat. ProjectMonk kan een poule met merchandisers inzetten, evt met eigen vervoer om zo jouw POS materiaal op verkoopkrachtige plaatsen te hangen. Planning wordt geregeld, fullfilment, en natuurlijk binnen 24 uur een complete rapportage.  

Instore Demo's

Instore demonstraties geven een enorme boost aan de verkopen van een product of dienst. Het moment om potentiële kopers te informeren over de mogelijkheden, unique selling points en ze te overtuigen van de toegevoegde waarde. Of het nu gaat om een nieuwe laptop, een innovatie of om een bestaand product nogmaals onder de aandacht te brengen, alles is mogelijk. 

Mysteryshopping

Benieuwd hoe uw producten in het schap staan? Hebben de verkopers uw dienst wel top of mind? Met de inzet van mysteryshoppers kunt u dit heel gemakkelijk en onopgemerkt toetsen. De mysteryshoppers maken een scan en rapporteren per locatie al hun bevindingen. Binnen 24 uur na de laatste check heeft u een rapportage in uw mailbox zitten, compleet met aanbevelingen.

Hostess

Een host of hostess is heel belangrijk tijdens uw beursdeelname of opening. Uw stand kan nog zo prachtig zijn, maar als de hostess niet representatief is of geen kennis van uw bedrijf heeft, dan kan alles toch nog een slechte indruk achterlaten. ProjectMonk zorgt voor de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment. Meer weten, laat het gerust weten.

FieldService

Heeft u veel elektronische verkoopdisplays, schermen met content of andere digitale uitingen? Heeft u zelf geen tijd om onderhoud te doen of content te updaten? Ook dit kan u uitbesteden via ProjectMonk. Samen met onze partners kunnen wij een flexibele poule aanbieden met technische mensen. Zij lossen het probleem op en rapporteren per locatie.

Google Ads ProjectMonk

Voordelen Fieldmarketing

Fieldmarketing heeft heel veel pluspunten.

  • Binnen korte tijd veel locaties bezoeken
  • Kennis overdracht versnellen
  • Awareness en visibility creeeren
  • Resultaten zijn goed te meten
  • Snel top of mind komen bij verkopers of consumenten

Een Fieldmarketing campagne is heel goed in te zetten bij bijvoorbeeld een nieuwe productlaunch waarbij alle verkooppunten moeten worden voorzien van POS materialen. Daarnaast kunnen de verkopers getraind worden en kan men na afloop d.m.v. een mysteryshop ronde controleren of alles nog top of mind is. 

Hoe kan ProjectMonk jou helpen?

Samen met mijn team fieldmarketing experts helpen we jou graag. We bepalen samen de doelstellingen, kansen en onderzoeken jouw markt.

We verzamelen de bezoeklocaties, plannen rondes in, organiseren eventueel POS materiaal en bepalen de KPI’s.

Indien van toepassing trainen we de poule mensen die worden ingezet. Dit kan door middel van een face2face of webinair.

Pas als alles 100% gereed is gaan we van start. Na afloop van de activiteiten ontvang jij binnen 24 uur een rapportage met alle input..

 

Website ontwikkeling Alkmaar Projectmonk

Contact

Vrijblijvend een keer sparren?

Heb je toffe ideeën, vragen, mooie uitdagingen of wil je gewoon even sparren. Bel, mail of laat een berichtje achter. Ik neem binnen 24 uur contact op.